Norsk Fotballakademi (NFA) – et privat treningstilbud for spillere mellom 7 og 12 år. Ordningen fikk kritikk – blant annet fra Norges Fotballforbund – for å sortere små barn etter ferdighetsnivå.

G19-landslagstroppen som nå spiller EM, gir imidlertid Norsk Fotballakademi grunn til å juble. Tre spillere i troppen har nemlig vært innom akademiet: Hugo Vetlesen, Tobias Borchgrevink Børkeeiet (begge Stabæk) og Felix Horn Myhre (Vålerenga).

Det hadde veldig mye å si. Jeg fikk et profesjonelt akademi fra jeg var liten. Det var mye teknisk trening og jeg fikk kontroll på kroppen, med motorikken. Det hadde veldig mye å si for hvordan jeg beveger meg på banen nå. Jeg beveger meg ganske likt som da jeg var åtte år. Det sitter fortsatt i hjernen, sier Vetlesen til Aftenposten.

Les hele artikkelen her