Det er vanskelig å ikke legge merke til Modric og Kevin De Bruyne når de spiller for klubblag og landslag. De løper, takler, styrer tempoet, slår målgivende pasninger og dødballer. Media og eksperter fokuserer ofte på spillerne som scorer mål.

For Real Madrid har Modric bidratt defensivt for å hjelpe backene når de har slitt. Offensivt har Modric levert offensive løp, lekre tekniske detaljer og et par målgivende pasninger. I La Liga har Modric kun spilt 23 kamper og har slitt med skader i år, men i VM og Champions League har han vært OUTSTANDING. Spesielt mot Bayern Munchen, Liverpool, Argentina, Nigeria og mot Russland.

Jan Åge Fjørtoft skrev på twitter etter Russland kampen ”  Modric var en kriger i dag. Løp som tre spillere. Ønsket ballen hele tiden. Ta dette Kroatia-laget til finalen, og Gullballen er din”

Bilderesultat for modric world cup 2018Bilderesultat for kevin de bruyne world cup 2018

Kevin har vært helt fantastisk for Man City med 8 mål og med 16 målgivende pasninger. Han kan spille som indreløper, kant og defensive sentral. Kevin har en utrolig ballkontroll og spilleforståelse. Kevin var veldig god mot Tunisia og Japan. Mot selveste Brazil spilte han falsk 9èr (spiss) som gjorde at fikk fri rolle offensivt og defensivt bidro han til at Brazil sleit med å spille seg ut bakfra. I mine øyner var Kevin banens beste mot Brazil.

I 2010 vant Iniesta og Xavi seks trofeer med Barcelona og VM med Spania. Gullballen gikk til Messi og Messi sa selv ”For å være ærlig, jeg trodde ikke jeg skulle vinne i dag. Det er en ære bare å være her, ikke minst siden jeg står her sammen med to lagkamerater”

Bilderesultat for ballon d'or

Kevin eller Modric bør vinne Gullballen hvis Belgia eller Kroatia vinner VM 2018.

 

Kilder

https://www.aftenposten.no/100Sport/fotball/VM-STUDIO-Fa-siste-nytt-fra-fotball-VM-256648b.html?pinnedEntry=17109

https://www.dagbladet.no/sport/messi-historisk-som-forste-vinner-av-den-nye-gullballen/63718488

https://no.whoscored.com/Players/73084/Show/Kevin-De-Bruyne

https://no.whoscored.com/Players/20874/Show/Luka-Modric